Nieuwe mijlpaal bereikt

25 mei 2022 Matthijs Oppenhuizen

We kunnen verder met de voorbereidingen voor de financiering en bouw van het zonnepark doordat er een nieuwe mijlpaal is bereikt.

Verder met voorbereiding financiering en bouw
In het nieuwsbericht van 30 september 2021 meldden we dat we SDE++-subsidie hebben aangevraagd voor Zonnepark Bijvanck. Onlangs kregen we bericht dat deze is toegekend. Dat is een mijlpaal, omdat we nu verder kunnen met de voorbereidingen voor de financiering van het zonnepark zodat het daarna ook echt kan worden gebouwd. Overigens is in de afgelopen maanden de omgevingsvergunning ook onherroepelijk geworden, na het aflopen van de bezwaar- en beroepstermijn. 

De komende tijd brengen we in beeld wat er exact nodig is om het zonnepark te bouwen en ook wat het precies kost. Aan de hand daarvan kunnen we gesprekken voeren met financiers zoals banken. Als we uiteindelijk daarmee een overeenkomst hebben, kunnen we de bouw tot in detail voorbereiden en uitvoeren. Een exacte planning kunnen we hiervoor nog niet geven, maar het duurt nog wel enige tijd voordat er daadwerkelijk wordt gebouwd. Dit jaar gebeurt dat sowieso niet meer. 

Mogelijkheid tot mee-investeren concreter maken
Als we preciezer weten wat er nodig is om het zonnepark te bouwen en wat het kost, kan coöperatie ZieDeZonSchijnt (ZDZS) ook concreter aangeven hoe mensen kunnen mee-investeren in het zonnepark en wat dit kan opleveren. De voorbereidingen daarvoor gaat ZDZS nu ook verder oppakken. Als duidelijk is wanneer en onder welke condities kan worden mee-geïnvesteerd, wordt dat uiteraard bekend gemaakt – onder andere via onze nieuwsbrief en website.